Cao Squirrel! Da li bi mogao da mi razjasnis sledece, obnovila sam drugu godinu 2011/12 iz nekih privatnih razloga, a zamrzavanje su mi odbili jos aprila, prvu sam ocistila u roku sa prosekom 9,90 i drugu takodje sad u obnovi. Posto sam obnovila sa 5 zaostalih ispita, za trecu necu moci na budzet ali za cetvrtu mogu, to sve znam. Interesuje me da li u cetvrtoj ako budem na budzetu moci da konkurisem za stipendiju? Da li uopste mogu da povratim sva svoja prava ili sam izgubila sve, bez obzira sto imam super prosek? Postoji li neka molba fakultetu s obzirom da imam jako visok ukupan prosek, nesto tako? Isto me muci i master, jel cu moci ja da ga upisem i koliko bodova gubim zbog ove jedne obnove, kako ce to da se tretira? Molim te da mi razjasnis, pala sam u ocaj.. hvala ti puno unapred...
Studentsku stipendiju ne dodeljuje fakulltet, niti ima uticaja oko toga ko ce je dobiti. Inace, prelaskom na budzet ti imas sva prava kao i ostali studenti. Ono sto bi mogla da uradis, je da prilikom konkursa za stipendiju dostavis i uverenje da si bila u stanju mirovanja, kako bilakse ostvarila svoja prava.
Sto se master studija tice, tu godine studiranja nemaju uticaj, vec samo prosek. Studenti koji su zavrsili drzavne ekonomske fakultetu se rangiraju prema proseku, dok studenti sa privatnih moraju da polazu prijemni ispit.