Smer Marketing je najtezi modul sto se tice smera Poslovno upravljanje, tezih predmeta naravno da ima, kao i na svim ostalim smerovima, ali su solidno rasporedjeni...Najlaksi je menadzment u turizmu, verovatno i od svih smerova najlaksi je!
Zavisi sta volite,na marketingu imate dosta menadzmenta i predmeta vezanih za sam marketing, naravno u prve 2 godine ima i opstih ekonomskih predmeta,2 racunovodstva, privredno pravo, sam predmet marketing, osnovi menadzmenta, 2 strategijska menadzmenta, osnovi organizacije...
3a godina je najvise skoncentrisana na sam marketing a cetvrta zavisno od studenta, tu su svi predmeti izborni!
Ako volite opstu ekonomsku teoriju,istoriju ekonomske nauke, makro mikro ekonomiju,analize ponude i traznje,trzista,privrede i sve vezano s tim onda opsta ekonomija, ako volite bankarske poslove berze,finansije itd onda bankartvo, racunovodstvo govori samo za sebe, i poslovno upravljanje su ova kao "modernija" zanimanja koja imaju malo od svega,buduci da je za menadzment bitno znanje iz svake oblasti(bar tako oni kazu
),marketing se tu kao izdvaja,posebna poslovna funkcija koja danas preduzecima donosi veliki profit!
Tako da svaki smer ima svoje,a na diplomi vam ionako pise tj pisace ekonomista, a ne marketing menadzer ili nesto slicno!
Srecno ljudi!