hahah naravno da mozemo/mozes..
inace 90% brucosa bira upravo kombinaciju poslovna ekonomija - sociologija
nadam se da znas da se polazu 2 predmeta od ta 4 navedena.. :|
Ja bih preporucila da se za kombinaciju bira bilo sta osim sociologije... Kao cini ti se da sve znas a inace je tako nedefinisan predmet da je to strasno... Sve definicije koje se uce tipa sta je porodica i sl.su tako jasne u stvarnosti ali kad znanje tih definicija treba da se primeni obicno je rezultat suprotan od ockivanog... Doduse svi biraju tu kombinaciju, i ja sam... nije bilo puno problema ali iz licnog iskustva sa ovog stanovista bolje bi mi bilo da sam uzela osnovi ekonomije ili matematiku... Stvar izbora!!!
haha upravo....i ja sam bila od tih sa poslovnom i sociologijom
to me podseti na jednu od mojih definicaj datih ovde na faxu prilikom ucenja sociologije za prijemni:
"Kako tako drustvena nauka, koja se brine o drustvu, jos od kada drustvo postoji, iako to drustvo tada nije priznalo tu nauku kao drustvenu sve dok u drustvu nisu izbila nezadovoljstva i konacno priznalo da drustvu treba drustvena nauka (kako bi brinula o drustvu), moze da te smara?!"
sve se preplice, nista nije definisano, kad mislis da znas - ono ispadne da si pomesao pojmove iz drugih definicija...
postoje slicni pojmovi, desavalo se da sve zivo izmesam xD
pa posle na prijemnom "kolega pomagaj!"
ne znam moja drugarica je perfektno znala matematiku, pa opet nije sve uradila na prijemnom
tu nema vrdanja, il znas il ne znas..dok (po meni) u sociologiji mozes da vrdas, jer znam da sam ispisala neku glupost na jedno-dva pitanja i imala svih 60 poena? xD