Posto sad planiram da upisem ekonomski pa me zanima sledece: placam prijemni 7000, to je ok! a jel moram da platim i ovu pripremnu nastavu? zelim samo da znam koliko para da spremim sad u vezi oko upisa??? ja planiram te 7000 hiljade, i plus 25 % od 75000 znaci oko 25000-30000? i koliko se placaju ispiti ili ti kolokvijumi ne znam kako to vec ide? Hvala! :-)
Будући колега, припремна настава није обавезна и не морате је похађати уколико то не желите. Са друге стране, она Вам може помоћи да боље урадите пријемни испит и тако се упишете на буџет (студенти са буџета не плаћају школарину). Што се цене испита и колоквијума тиче, детаљан ценовник можете наћи на сајту факултета на следећој адреси
http://www.eknfak.ni.ac.rs/src/cenovnik-2009.htm.
Ево и ценовника за јунски испитни рок
Студенти који се финансирају из буџета• Пријава испита до трећег пута се не плаћа
• Пријава испита за четврто и свако даље полагање .................. 700 дин.
Студенти који се финансирају из буџета, а који су обновили годину• Пријава испита до трећег пута ................................................ 500 дин.
• Пријава испита за четврто и свако даље полагање ................... 800 дин.
Самофинансирајући студенти• Пријава испита до трећег пута ................................................ 800 дин.
• Пријава испита за четврто и свако даље полагање ................... 900 дин.