Medjunarodni omladinski kamp, Beograd, 16-30. avgust 2010 - poziv za ucesce

· 1 · 2636
*

Kulturklammer

  • *
  • Поруке: 1
Medjunarodni omladinski kamp, Beograd, 16-30. avgust 2010 - poziv za ucesce
« послато: мај 13, 2010, 05:59:19 поподне »
Međunarodni omladinski kamp
Kroz lupu sećanja
Beograd, 16–30. avgust 2010.U periodu 16-30. avgust 2010. u Beogradu ce se odrzati medjunarodni omladinski kamp Kroz lupu secanja. Kamp organizuje Kulturklammer-centar za kulturne interakcije u saradnji s Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge e.V. iz Nemačke i Centre Europeen Robert Schuman iz Francuske uz podrsku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda i ERSTE Bank a.d. Novi Sad.

Kamp ce okupiti mlade iz tri različite zemlje (Srbija, Nemačka, Francuska), starosti od 18 do 26 godina. Projekat je zasnovan na pretpostavci da se pružanjem prilike mladima da učestvuju i daju aktivan doprinos javnom dijalogu i problematizovanju važnih društvenih pitanja, kao što su kultura sećanja, nužnost demistifikacije, boljeg poznavanja i kritičkog odnosa prema prošlosti, kao i razgrađivanja utemeljenih stereotipa i predrasuda u odnosu na različitost, može podstaći njihovo identifikovanje sa zajednicom čiji kolektivni identitet dele i efikasnija integracija u razvojne društvene procese. (http://www.kulturklammer.org/view/152)

Poziv za ucesce u kampu otvoren je 10. maja i trajace do 30. maja 2010. Pozvani su da se prijave svi koji smatraju da svojom motivisanoscu, znanjem i kreativnoscu mogu doprineti tematiziranju evropske kulture sećanja, identifikovanju mesta zajedničkog sećanja i doživljaja zajedničke istorije koja su, iako podložna različitim interpretacijama, od univerzalnog značaja za struktuiranje kulture sećanja kako na nivou pojedinca, grupa, države ili regiona, tako i na nivou sveobuhvatne zajednice evropskih zemalja.

Sve informacije vezane za proceduru prijavljivanja, kao i obrazac za prijavu mozete pronaci i na: http://www.kulturklammer.org/view/153