FORECAST Program Razmene

· 1 · 4099
*

milena.otasevic

  • *
  • Поруке: 6
FORECAST Program Razmene
« послато: децембар 09, 2009, 12:00:55 поподне »
Postovane kolege,

zelela bih da vas ovim putem obavestimo mogucnosti stipendije za jednogodisnje studije u SAD koju nudi USAID preko oranizacije World Learning i u saradnji sa Kancelarijom za kulturu i medije Americke ambasade. Cilj programa i ove godine je da se posalje grupa studenata na jednogodisnje akademske studije u Americi (2010/11).

Drago nam je sto zahvaljujuci ovom programu 28 studenata iz raznih krajeva Srbije, sa razlicitih fakulteta i studijskih grupa, trenutno boravi u Sjedinjenim Americkim Drzavama. Oni pohadjaju 16 americkih univerziteta. Ovo je ce biti cetvrta godina FORECAST programa razmene u Srbiji. Druga generacija od 36 studenata vratila se u maju iz Sjedinjenih Americkih Drzava uspesno savladavsi akademsku godinu i nastavlja svoje studije na maticnim fakultetima. Utisci koje su nam studenti preneli su pozitivni, sklopljena su nova prijateljstva, nauceno je dosta, dobar deo nase kulture je predstavljen americkim i internacionalnim studentima na US univerzitetima.

Zeleli bismo da sto vise studenata sazna za ovaj program i cuje utiske nasih alumnija. Buduci da je u pitanju puna stipendija koja pokriva sve troskove (putovanje, smestaj, ishrana, knjige, upisnina), program je dostupan studentima svih materijalnih mogucnosti i svih profila studiranja. Jedini izuzetak su studenti cije se studijske grupe u Sjedinjenim Americkim Drzavama nalaze u okviru postdiplomskih studija (npr.medicina, pravo i sl).

Web site na kome studenti mogu naci informacije o programu je www.worldlearning.org.rs . Takodje, studenti mogu proveriti kad su prezentacije na njihovim fakultetima na strani na FACEBOOKu: http://www.facebook.com/pages/Belgrade-Ser...wall&ref=ts
Ukoliko imate pitanja ili zelite da cujete iskustva kontaktirajte me na milena.otasevic@worldlearning.org ili pozovite na +381 11 362 6092 ili +381 11 361 2462