Nacionalna ekonomija-pa skoro niko ne polozi kolokvijum,al ne sto je tesko gradivo nego sto prenatrpaju pitanja, nista ne stignes da napises, a i nemas mesta,a i slabo se uci to jer se cini da je lako a u stvari bas i nije
mislim da je prosle godine bilo 20ak 30ak ljudi da su polozili.10 pitanja, tj racunaj za svako pitanje imas bar po 2-3 podpitanja koja verovatno nece imati veze jedno s drugim, npr ja sam imala koeficijent marginalne efektivnosti-formule, a onda pod isto pitanje markoviceva reforma, i nema ni mesta da se sve ispise.Obavezno da se znaju sve formule i onaj istorijski razvoj jugoslavije, sve promene privrednog sistema.Ako das kolokvijum na ispitu izvlacis 2 pitanja, a ako nemas onda 3.
Analiza poslovnih performansi- Tu se ne secam tacno,bile su neke podele da se pisu,neka matrica za proizvode valjda, ali isto formule mora da se znaju,dobija se neki zadatak u vidu popunjavanja tabele,isto se secam bila su neka izracunavanja poslovnih prihoda (ono C=Cf+ nesto...), bila su isto neka izracunavanja koja nisu bas obradjivana u knjizi, nesto vezano za prihode kamate, profit, tako nesto...Ja sam tu imala 10,5 poena pa sam nekako dobila jos pola poena naknadno za 6, tako da obavezno pogledaj rad posle kolokvijuma... Iz Analize ako imas kolokvijum izvlacis 4 pitanja, a ako nemas onda 3.Izvlaci se vise pitanja zbog toga sto Vesna gleda da daje vece ocene onima sa kolokvijumom pa imaju 4 pitanja, a ovi bez kolokvijuma mogu max 8 da imaju...
Nadam se da sam pomogla bar malo
E a racunovodstvo su klasicna blic pitanja, navedi podelu, napisi definiciju bla bla...I na posebnom listu zadatak, mislim da je bio samo bilans stanja, tipa po likvidnosti ili funkcionalnosti!
Mada to vam nista toliko ne znaci, ako dobijete 10 na pismenom delu i naucite dobro usmeni (koji se uci za 2-3 dana), kod Jovana Krstica vam potpisujem da cete imati 10! Tako da ne sekirajte se oko kolokvijuma...
A samo me zanima kako kolokvijum iz fin.rac. u drugom semestru?