На ФБО, РРФУ и ОЕ смеровима има мање чисте теорије, највише теорије имају смерови ПУ, али ни један смер нема бубање, бубање је оно када не разумеш градиво или хоћеш све да ставиш у главу како пише, па најчешће учиш напамет и тако бубаш. Не бих рекла да је економија бубачка наука. Не можеш је схватити ако је не разумеш, као и сваку науку, генерално.
Драга Majce, топло бих ти препоручила да узмеш неки смер где су професори добри и расположени за сарадњу са студентима, а то су без дилеме МТ и ММ са модула ПУ. Ти си дипломирани економиста са било којим смером, зашто да беспотребно губиш живце са појединим, без коментара, професорима, када можеш да постигнеш исто и на смеровима које сам навела. То сам на жалост касно схватила, при избору смера размишљала сам "срцем" а не главом, па сам узела оно што ме занимало (и даље ме занима
), а то је ФБО, и постигла свакако јако висок просек, преко 9, а да сам узела један од ова два смера, имала бих, сигурна сам и 10,0, и то не због "лакоће" градива, него због професора који су више пута били у фазону "мој предмет је закон, ко стави ову књигу у главу од а до ш, добије високу оцену, ко мало исприча и ван књиге, њему нема". Ужас, зашто да се мучиш са прастарим књигама и трпаш у главу непотребне ствари, када не мораш.
Сви знају на које то предмете мислим, нећу сада да именујем овде, али сматрам да градиво није уједначено за све смерове, неки се муче много више на једном смеру него на другом, већина професора је ок, али има и оних које не желим да коментаришем. И зато, да не дужим више, узми било који смер са ПУ, можда само не МЕ, остало је све ок. Срећно!