Predavanja za 3 godinu

· 18 · 14398
*

sanja1982

  • *
  • Поруке: 1
Одг: Predavanja za 3 godinu
« Одговор #15 послато: октобар 13, 2009, 12:43:53 поподне »
E pa to vam je komplikovano... ja sam diplomirala prosle godine. I koliko znam imam po ovom sistemu bodovanja 240 kredita/boda... kao i bolonjci  ??? ???
A master vuce jos dodatnih 60.. sta da vam kazem, gledajte na master kao na nesto iznad redovnih studija a manje od magistrature, nema drugog objasnjenja. Kao, recimo specijalizacija. I program se razilkuje od naseg starog.
I nije im lakse, koliko sam ja videla, ima grdno i oni da se namuce...zar ste yaboravili kako je delovalo i nama lakse sa 3 smera, a ranije su imali samo opsti smer... i opet smo svi isto ucili

Prema Nacionalnom okviru kvalifikacija Srbije koje treba da usvoji ministarstvo i Nacionalni savet za visoko obrazovanje a koje se jos razmatra nastaje jos veca zbrka. Imate i PPT prezentaciju i pdf file na sajtu
http://nsvo.etf.rs/, pod Nacionalni okvir kvalifikacija .. obavezno pogledajte

 Ukrratko, ukida se dosadasnja nomenklatura a uvodi nova.... po njoj nije diplomirani sa 4 god. studija jednak masteru sa 5 godina. a tumacenje skupstine, kako hocete, prihvatite ga ili ne.. ja ne zelim da zavisim od 250 ljudi koji izgledaju kao da ne znaju sta rade, a vi?

A na sajtu ministarstva prosvete master je kao VII-2 stepen a doktor nauka VII-3. Haos.

Na kraju krajeva, zakljucak je da po starom imas to dipl. ispred ekonomista, po novom nemas, a sve je jedno isto. Pogledajte i na Wikipediji sta su Master studije, cisto da imate vise informacija.
« Последња измена: октобар 13, 2009, 02:38:13 поподне sanja1982 »

*

jelena_85

  • *
  • Поруке: 8
Одг: Predavanja za 3 godinu
« Одговор #16 послато: октобар 13, 2009, 10:52:48 поподне »
    I ja sam cuo da trebamo sami da se snalazimo i uklapamo sa bolonjcima, sto je apsurdno. Za kolokvijume nisam smeo ni da pitam jer me zamalo ona "teta" nije pojela na evidenciji jer zaboga koko ja smem da trazim predavanja i da pitam da li ce biti organizovana pa nemaju oni toliko sala na fakultetu. Sto rece vec neki predhodnik KATASTRASNO.
    Mozda nije vezano za ovu temu ali mene jos nesto interesuje, a to je :Sta ce biti sa nama ako kojim slucajem zavrsimo ovaj fakultet? Kako se uklapamo mi u ovu novu programsku semu studiranja? Je l' cemo morati da upisujemo master da bi smo imali isto zvanje kao ovi bolonjci ili je to vec nekako drugacije reseno, u sta cisto sumnjam?
   Malo sarkasticno ali sta cu, muka me naterala!!! ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
Imacemo i mi zvanje mastera, a za to zadovoljstvo treba da platimo oko 5.000din

*

Suki

  • *
  • Поруке: 4
Одг: Predavanja za 3 godinu
« Одговор #17 послато: новембар 10, 2009, 01:27:54 поподне »