Докторске академске студије

· 22 · 19294
*

squirrel

 • *****
 • Поруке: 946
Докторске академске студије
« послато: јануар 28, 2009, 11:57:19 пре подне »
Поштоване колеге,

Универзитет у Нишу и Економски факултет у Нишу расписали су конкурс за упис студената у прву годину докторских студија за школску 2008/2009. годину. Уколико имате нека питања везана за докторске академске студије, можете их поставити овде. Свака сугустија, савет и критика је добродошла. Детаљна обавештења могу се добити на телефон 018/528-606 код стручног сарадника Вере Јанићијевић или на е-маил: vera.janicijevic@eknfak.ni.ac.rs, као и на сајту факултета http://www.eknfak.ni.ac.rs . Остављамо вам списак корисних линкова који ће вам помоћи да дођете до најбитнијих информација везаних за докторске студије.

    * Шема наставног плана   http://www.eknfak.ni.ac.rs/src/Sema-nastavnog-plana-doktorske.php
    * Књига наставника   http://www.eknfak.ni.ac.rs/src/Knjiga-nastavnika-master.php
    * Актуелности - распореди наставе и полагања, пријаве испита, обавештења, ...   http://www.eknfak.ni.ac.rs/news.php?lang=src&area_id=2


Поздрав са Економског факултета
« Последња измена: јул 09, 2009, 02:01:17 поподне squirrel »

*

nenadecc

 • *
 • Поруке: 1
Одг: Докторске академске студије
« Одговор #1 послато: април 25, 2009, 05:20:58 поподне »
поштовани,
интересује ме када ће бити, или још увек траје, конкурс за упис докторских студија, како бих се благовремено пријавио, наравно ако испуњавам предвиђене услове, иначе, завршио сам Економски факултет у Нишу на смеру пословна економија са просечном оценом 6,74 ? ! Да ли је могуће уписати се у мом случају на буџет, и колико се годишње упише, што буџетских, што самофинансирајућих, можда суфинансирајућих, тј да ли постоји нека квота која се не сме прекорачити ? Такође Вас молим да ми појасните или ме упутите, а у вези објављивања радова, као један од услова !  Хвала

*

squirrel

 • *****
 • Поруке: 946
Одг: Докторске академске студије
« Одговор #2 послато: април 28, 2009, 10:37:27 пре подне »
Поштовани колега, конкурс за докторске студије је завршен а следећи ће бити расписан септембра 2009. године. Број уписаних кандидата ове године је био 35. Број оних који се финансирају из буџета зависи од одлуке коју доноси Влада РС. Правилнике о упису и полагању пријемног испита можете преузети са сајта факултета http://www.eknfak.ni.ac.rs/src/Doktorske-akademske-studije-2-news.htm.  Што се вашег случаја тиче обратите пажњу на тачку 6 из Правилника о упису на докторске студије, јер вам је то ограничавајући услов у погледу просека (минимум 7). Што се радова тиче, они морају бити објављени у неком стручном или научном часопису.

*

naissus

 • *
 • Поруке: 1
Одг: Докторске академске студије
« Одговор #3 послато: мај 19, 2009, 01:37:21 поподне »
Zanima me do kada ce ove godine biti prijava za doktorske, do novembra, decembra?

*

squirrel

 • *****
 • Поруке: 946
Одг: Докторске академске студије
« Одговор #4 послато: јун 09, 2009, 09:49:36 пре подне »
Zanima me do kada ce ove godine biti prijava za doktorske, do novembra, decembra?
Колега, не могу Вам тачно одговорити на питање, јер након расписивања конкурса постоји рок прописан за упис. У случају да се у том року не пријави довољан број кандидата, рок се продужује. Конкретно, прошле године конкурс је био расписан 10 октобра. Пријава је трајала до 10 новембра, али се коначна ранг листа формирала тек 5. децембра. Поздрав.

*

ivan79

 • *
 • Поруке: 2
Одг: Докторске академске студије
« Одговор #5 послато: јун 18, 2009, 07:43:17 пре подне »
Gde na sajtu mogu da pogledam "Knjigu predmeta" na doktorskim studijama?

*

squirrel

 • *****
 • Поруке: 946
Одг: Докторске академске студије
« Одговор #6 послато: јун 19, 2009, 07:04:11 пре подне »
Gde na sajtu mogu da pogledam "Knjigu predmeta" na doktorskim studijama?

Тренутно се ради на сређивању и усклађивању књиге наставника, за то време књиге предмета и наставника можете преузети са следеће адресе: http://www.eknfak.ni.ac.rs/akreditacija/


http://www.eknfak.ni.ac.rs/src/Knjiga-predmeta-doktorske.php
« Последња измена: јул 17, 2009, 07:00:22 пре подне squirrel »

*

alex

 • *
 • Поруке: 7
Одг: Докторске академске студије
« Одговор #7 послато: септембар 08, 2009, 03:14:43 поподне »
  Molim vas da mi razjasnite par stvari vezane za master a i doktorske studije.
         Diplomirala sam jula 2008. godine (očigleno po starom programu). Koliko sam ja razumela jedino što zvanje diplomirani ekonomista (po starom programu) izjednačava sa masterom je odluka Skupštine RS, koja je, takođe očigledno, podložna izmenama. Da se ne bih suočila sa neprijatnom situacijom i da kroz par godina budem svrstana samo u ekonomistu - bez diplomirani, namera mi je da ove godine upišem master i završim još tu jednu godinu.
            Međutim, gledajući ispite, konkretno za smer međunarodni menadžment, pitam se da li su ispiti koje sam ja polagala pre par godina identični ovim novim (tj. imaju nov naziv)  ako je tako da li ima svrhe učiti opet isto i platiti oko 1000 evra dodatno, i posle par mesec dobiti i diplomu mastera? Jer ako je gradivo obogaćeno novim materijalom, onda itekako je korisno upisati master. Barem bih imala više motivacije.
           A zatim i pitanje doktorskih studija. U zimu 2008. - januar mislim. doktorske studije su upisivali i diplomirani ekonomisti sa prosekom ispod 8, bez objavljenih radova, ali uz polaganje prijemnog ispita. Da li je moguće opet tako nešto omogućiti, jer mislim da nije realno očekivati da neko objavi 2 naučna rada, a da na fakultetu za vreme studiranja nije imao prave prilike ni da se susretne sa naučno istraživačkim radom u pravom smislu te reči - osim prilikom pisanja diplomskiog (mada i tu postoje izuzeci).
               Kada sam se prošle godine raspitivala na fakultetu u vezi uslova za upis doktorkih studija i sugerisala da je tada bilo moguće polagati prijemni dobila sam poražavajući odgovor - da su doktorske studije vrlo ozbiljne, da ne može tako tek da se upisuju isl. Uopšte nije bilo prijatno za slušati, jer se postavlja pitanje, da li su te godine onda bile i neozbiljne studije, ako su takvi bili uslovi za upis.

              I zlatno pitanje  :D bi bilo... kada će biti raspisan konkurs za master ili pak doktorske studije? Hvala unapred  :D
« Последња измена: септембар 08, 2009, 03:26:25 поподне alex »

*

squirrel

 • *****
 • Поруке: 946
Одг: Докторске академске студије
« Одговор #8 послато: септембар 22, 2009, 12:13:13 поподне »
Са обзиром на проблематику Вашег питања, мораћу да Вас упутим на продекана за наставу проф. др Милоша Тодоровића. Продекан је упознат са Вашим проблемом и позива Вас да му се јавите на телефон 018/528-603 или 064/166-22-44.

Што се тиче конкурса за мастер и докторске студије, текст конкурса је послат Универзитету и сваког дана би требало да се објави.
Пратите сајт Универзитета, јер ових дана би требало да изађе текст конкурса.

*

squirrel

 • *****
 • Поруке: 946
Одг: Докторске академске студије
« Одговор #9 послато: септембар 25, 2009, 01:45:16 поподне »
На основу члана 83. став 1. Закона о високом образовању («Службени гласник РС» број 6/2005) и члана 83. став 1. и члана 91. Статута Универзитета у Нишу («Гласник Универзитета у Нишу» број 4/2006) и члана 12. Правилника о упису студената на студијске програме Универзитета у Нишу («Гласник Универзитета у Нишу» број 6/2007).

УНИВЕРЗИТЕТ  У  НИШУ   И  ЕКОНОМСКИ  ФАКУЛТЕТ  У  НИШУ

О Б Ј А В Љ У Ј У
ЗАЈЕДНИЧКИ КОНКУРС
ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ДОКТОРСКИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА
ЗА ШКОЛСКУ 2009/2010. ГОДИНУ

ОПШТЕ ОДРЕДБЕ
   У прву годину докторских академских студија може се уписати лице које има:
•   завршене студије за стицање VII-1 степена стручне спреме са просечном оценом најмање 8,00,
•   завршене дипломске академске студије са најмање 300 ЕСПБ бодова укупно и општу просечну оцену од најмање 8,00 на основним академским и дипломским академским студијама - мастер,
•   академско звање магистра, ако у складу са одредбом члана 128. Закона о високом образовању није пријавило докторску дисертацију.
   Студијским програмом докторских академских студија утврђују се одговарајуће дипломске студије, односно научно подручје из којег је стечен академски степен магистра, као услов за упис на докторске студије.
   Упис на докторске академске студије може се условити претходно положеним пријемним испитом, односно испитом за проверу склоности и способности у складу са општим актом факултета.
   Студент магистарских студија уписан по прописима који су важили до ступања на снагу Закона о високом образовању, може у току студија прећи на студијски програм докторских академских студија у оквиру истих или сродних области студија под условима које прописује наставно научно веће факултета општим актом.
   Поред услова који су прописани овим одредбама, лице које уписује прву годину докторских академских студија треба да испуни и услове који су у складу са специфичностима факултета који реализује студијски програм.
   Факултети састављају ранг листе пријављених кандидата, које објављују на огласној табли и интернет страници факултета.
   Кандидат може поднети приговор на регуларност поступка утврђеног конкурсом, на регуларност провере способности, на регуларност пријемног испита или на место на ранг листи, у року од 36 сати од објављивања прелиминарне ранг листе на факултету.
   Приговор се подноси комисији за упис одговарајућег факултета, на чији предлог декан доноси решење по приговору у року од 24 сата од пријема приговора.
   Упис кандидата који су стекли право да се упишу у прву годину докторских академских студија, обавиће се у року од 10 дана од објављивања ранг листе.
   Ако кандидат који је остварио право на упис не изврши упис у року утврђеном у конкурсу, уместо њега ће се уписати следећи кандидат према редоследу утврђеном по коначној ранг листи.
   Страни држављанин може да се упише на студијски програм под истим условима као и домаћи држављанин.
   Страни држављанин плаћа школарину, осим ако међународним споразумом или билателарним споразумом универзитета није другачије одређено.
   Страни држављанин може да се упише на студијски програм ако достави нострификовану диплому о завршеним студијама и оствареним бројем ЕСПБ бодова, пружи доказ о познавању српског језика у складу са Статутом Универзитета и ако је здравствено осигуран.
   Лица која су заинтересована за упис подносе пријаву факултету, са одговарајућом документацијом у року од 30 дана од објављивања конкурса.
   Документација која се подноси приликом пријављивања на конкурс:
•   Оверена копија дипломе,
•   Оригинал извод из матичне књиге рођених или венчаних,
•   Друга документа наведена у посебном делу овог конкурса, у вези са специфичностима студијских програма;
   Кандидати који стекну право на упис подносе:
•   Попуњену пријаву за упис,
•   Оверену копију дипломе,
•   Две фотографије формата за пасош,
•   Доказ о уплати трошкова уписа у износу који одређује факултет,
•   Доказ о уплати накнаде за школарину самофинансирајућих студената у износу који одређује факултет.
« Последња измена: септембар 25, 2009, 01:48:40 поподне squirrel »

*

squirrel

 • *****
 • Поруке: 946
Одг: Докторске академске студије
« Одговор #10 послато: септембар 25, 2009, 01:47:17 поподне »
ЕКОНОМСКИ  ФАКУЛТЕТ  У  НИШУ

Трг Краља Александра Ујединитеља бр. 11,
Тел. 018/528-601; 528-606; Факс: 018/4523-859, 018/4523-268
E-mail: fakultet@eknfak.ni.ac.rs ; vera.janicijevic@eknfak.ni.ac.rs ; http://www.eknfak.ni.ac.rs

Економски факултет уписује на докторске академске студије – Економија 35 студената који плаћају школарину.
   У прву годину докторских академских студија могу се уписати лица која имају:
•   завршене дипломске академске студије на економском факултету са најмање 300 ЕСПБ бодова и општом просечном оценом од најмање 8 на основним и дипломским академским студијама;
•   завршене дипломске академске студије на економском факултету са најмање 300 ЕСПБ бодова и објављене радове (најмање 2) из одговарајуће области економских наука;
•   академски назив магистра наука, ако није пријављена докторска дисертација према одредбама члана 128. Закона о високом образовању;
•   завршене основне (четворогодишње) студије на економском факултету са просечном оценом најмање 8.
•   завршене основне (четворогодишње) студије на економском факултету са просечном оценом испод 8 , а најмање 7, и имају објављене радове (најмање 2) из одговарајуће области економских наука;
•   завршене дипломске академске студије на другим факултетима са најмање 300 ЕСПБ бодова, објављене радове из одговарајуће области економских наука и уз полагање пријемног испита из четири предмета утврђених Правилником о полагању пријемног испита кандидата за упис на докторске академске студије;
•   завршене основне студије на другим факултетима, објављене радове из одговарајуће области економских наука и уз полагање пријемног испита из четири предмета утврђених Правилником.

   Школарина износи 95.000,00 динара, уз могућност плаћања у три рате.
   Школарина за стране држављане 2200 €.
   Приликом пријаве сви кандидати плаћају износ од 3.000,00 динара на име рангирања за упис.
   За утврђивање испуњености услова за упис кандидата са просечном оценом мањом од 8 и објављеним радовима и кандидата са завршеним другим факултетима (неекономским) и објављеним радовима кандидати плаћају износ од 10.000,00 динара.
   На име полагања пријемног испита кандидата са завршеним другим (неекономским) факултетима (4 предмета) кандидати плаћају износ од 12.000,00 динара.
   
   Пријављивање кандидата на конкурс је до 23. октобра 2009. године.

   Све евентуалне исправке Конкурса биће објављене на огласној табли факултета и на интернет презентацији факултета и Универзитета у Нишу.

*

Geneva

 • *
 • Поруке: 1
Одг: Докторске академске студије
« Одговор #11 послато: октобар 05, 2009, 06:52:07 пре подне »
Поштовани,

Имам неколико конкретних питања за Вас.
У четвртом семестру смо обавезни да објавимо два научна рада. Можете ли ми рећи, о каквим радовима треба да буде реч? Где исти треба да буду објављени? Имам објављене радове на Факулету организационих наука у Београду и на Државном универзитету у Новом Пазару, где је у одбору био и професор Слободан Цветановић? Да ли исти могу да буду признати у четвртом семестру? Молио бих конкретан одговор.

Друго питање је везано за 5. и 6. семестар. Можете ли ми рећи (с обзиром да сам самофинансирајући студент) да ли се плаћа школарина. Ако не, шта се онда плаћа?

И опет, везано за 3. годину. Како тече процес пријављивања и одбране дисертације? Кроз шта све треба да се пролази? И просечно, у којим врменским интревалима?

Унапред велико хвала

*

betty86

 • *
 • Поруке: 1
Одг: Докторске академске студије
« Одговор #12 послато: октобар 06, 2009, 04:14:31 поподне »
Možete li mi reći nešto više o prijemnom ispitu za nas sa neekonomskih fakulteta? Kad se organizuje obično, koliko imamo vremena da ga spremimo, i uopšte težina prijemnog?

Unapred zahvalna.

*

bubili

 • *
 • Поруке: 2
Одг: Докторске академске студије
« Одговор #13 послато: октобар 28, 2009, 08:30:56 пре подне »
Pozdrav svima,
 :) :) :) :) :)
Molim vas za pomoc.
Ja imam prosek 7,93 i pokusala sam da se upisem na doktorske studije u Beogradu uz polaganje diferencijalnog ispita, al su me odbili. Videla sam da je u Nisu to moguce.
recite mi da li to stoji u zakonu ili je to u sklopu fakuleta doneta odluka. Hvala unapred

*

squirrel

 • *****
 • Поруке: 946
Одг: Докторске академске студије
« Одговор #14 послато: октобар 29, 2009, 06:41:54 пре подне »
Pozdrav svima,
 :) :) :) :) :)
Molim vas za pomoc.
Ja imam prosek 7,93 i pokusala sam da se upisem na doktorske studije u Beogradu uz polaganje diferencijalnog ispita, al su me odbili. Videla sam da je u Nisu to moguce.
recite mi da li to stoji u zakonu ili je to u sklopu fakuleta doneta odluka. Hvala unapred

Поштована, у горе наведеном конкурсу јасно стоје услови за упис на докторске студије. Видите који од услова Ви задовољавате. Према Вашој причи ја бих рекао да је то овај услов:
•   завршене основне (четворогодишње) студије на економском факултету са просечном оценом испод 8 , а најмање 7, и имају објављене радове (најмање 2) из одговарајуће области економских наука;