Drage kolege, ja koliko shvatam mi smo ovde "zamorcici" na nama vezbaju sve moguce varijante zakona... Pa ce valjda za jedno 15-ak godina da nauce kako se radi i da bude bolje! A odnos pojedinih profesora prema studentima je zabrinjavajuc.... Vecina profesora se ponasa kao da su studenti tu zbog njih... a ne obrnuto! A pored svega toga strucnost bas tih profesora je ravna nuli! Naravno svaka cast izuzetcima poput Dragana Radovanovica i njemu slicnima! Jedina pametna stvar koju su izmislili u toku zadnjih tri godina je ova studentska sluzba za sudentska pitanja! Pozz za njih!
Studije po Zakonu o visokom obrazovanju su novi vid studija, tzv. Bolonja. Ima svojih prednosti, a mana je jedino period prilagođavanja na novo. U tom smislu se i čine ustupci, i to isključivo studentima na teret budžeta. Po Bolonji, student na teret budžeta može da ide iz godine u godinu, samo ako ostvari 60 ESPB i rangira se u okviru broja dozvoljenog za budžet.
A, ustupci prethodnih godina bili su 40 ESPB, zatim 42 ESPB, sada 48 ESPB. Vodite računa,prema dinamici, sledeće godine će biti potrebno više od 48 ESPB za budžet. Naši studenti su sa tom dinamikom upoznati, još pre par godina, na sastanku sa prodekanom za nastavu, predstavnicima studenata iz studentskog parlamenta, sekretarom fakulteta i šefom službe za nastavu i studentska pitanja. I svake godine, na početku školske godine, brucoši našeg fakulteta,od strane prodekana za nastavu, dobijaju sve potrebne informacije vezane za studije, upoznaju se sa aktima fakulteta i sl. Naravno, oni koji prisustvuju!
Pozdrav i hvala od službe za nastavu i studentska pitanja, uz napomenu - mi postojimo od osnivanja fakulteta, nisu nas izmislili pre tri godine!!!
Znam da niste izmisljeni pre tri godine... Mislio sam da je ovakav pristup , na ovoj stranici sa ovom temom od pre nekoliko godina tek, na to se odnosilo ono malopre!
Slazem se sa kolegama, fakultet se uopste neinteresuje za svoje studente!