FORECAST Program Razmene

· 4 · 5603
*

milena.otasevic

  • *
  • Поруке: 6
FORECAST Program Razmene
« послато: децембар 09, 2009, 11:53:28 пре подне »
Postovane kolege,

zelela bih da vas ovim putem obavestimo mogucnosti stipendije za jednogodisnje studije u SAD koju nudi USAID preko oranizacije World Learning i u saradnji sa Kancelarijom za kulturu i medije Americke ambasade. Cilj programa i ove godine je da se posalje grupa studenata na jednogodisnje akademske studije u Americi (2010/11).

Drago nam je sto zahvaljujuci ovom programu 28 studenata iz raznih krajeva Srbije, sa razlicitih fakulteta i studijskih grupa, trenutno boravi u Sjedinjenim Americkim Drzavama. Oni pohadjaju 16 americkih univerziteta. Ovo je ce biti cetvrta godina FORECAST programa razmene u Srbiji. Druga generacija od 36 studenata vratila se u maju iz Sjedinjenih Americkih Drzava uspesno savladavsi akademsku godinu i nastavlja svoje studije na maticnim fakultetima. Utisci koje su nam studenti preneli su pozitivni, sklopljena su nova prijateljstva, nauceno je dosta, dobar deo nase kulture je predstavljen americkim i internacionalnim studentima na US univerzitetima.

Zeleli bismo da sto vise studenata sazna za ovaj program i cuje utiske nasih alumnija. Buduci da je u pitanju puna stipendija koja pokriva sve troskove (putovanje, smestaj, ishrana, knjige, upisnina), program je dostupan studentima svih materijalnih mogucnosti i svih profila studiranja. Jedini izuzetak su studenti cije se studijske grupe u Sjedinjenim Americkim Drzavama nalaze u okviru postdiplomskih studija (npr.medicina, pravo i sl).

Web site na kome studenti mogu naci informacije o programu je www.worldlearning.org.rs . Takodje, studenti mogu proveriti kad su prezentacije na njihovim fakultetima na strani na FACEBOOKu: http://www.facebook.com/pages/Belgrade-Ser...wall&ref=ts
Ukoliko imate pitanja ili zelite da cujete iskustva kontaktirajte me na milena.otasevic@worldlearning.org ili pozovite na +381 11 362 6092 ili +381 11 361 2462

*

Miljanas

  • ****
  • Поруке: 481
  • I'm the awkward one...
Одг: FORECAST Program Razmene
« Одговор #1 послато: децембар 13, 2009, 12:16:19 пре подне »
Samo da pitam, studenti prve godine da li mogu da se prijave???
cula sam da je prijava do 15og januara a da uslovi treba da se ispune do 10og aprila???
kako to funkcionise???

*

milena.otasevic

  • *
  • Поруке: 6
Одг: FORECAST Program Razmene
« Одговор #2 послато: децембар 14, 2009, 10:03:20 пре подне »
Mogu da se prijave i studenti prve godine ali bi morali do kraja januara da imate polozen barem jedan ispit kako bi komisija videla da imate kapaciteta za akademske studije. Dakle, prijavu podnosite do 15. januara sa svedocanstvom 4og razreda srednje skole a najkasnije do 5. februara neku zvanicnu potvrdu o polozenim ispitima.

*

saja89

  • *
  • Поруке: 11
Одг: FORECAST Program Razmene
« Одговор #3 послато: јануар 07, 2010, 12:10:55 поподне »
Zao mi je ali ovo sto ti je Milena rekla nije tacno...u uslovima Forecast programa jasno pise. (STUDENTI KOJI SU PRVA ILI ZAVRSNA GODINA NE MOGU DA UCESTVUJU U OVOM PROGRAMU) A i kako bi mogao student da polozi jedan ispit do 15januara(kad je deadline) kad ispitni rok pocinje 22januara??? :)