Можда ће ова питања да вам звуче глупо, али, прва сам година и све ми је ово још увек ново
Уколико се не изађе на колоквијум, да ли после тога може да се изађе на испит?
Да ли се оцене са колоквијума уписују у индекс?
И од кад до кад траје јануарски испитни рок, и колико уопште има рокова и колико трају?
Хвала!!!
Naravno da pitanja ne zvuče glupo. Svi smo nekada bili prva godina.
Ovako...
- Ako ne izađeš na kolokvijum, uvek možeš da izađeš na ispit, u ispitnom roku u kom ti hoćeš, samo ti je normalno teže jer moraš da polažeš ceo ispit.
Takođe te uglavnom malčice drugačije gledaju profesori ako nemaš kolokvijum, pa hoće više da te pitaju za dobru ocenu, tako da bez kolokvijuma
moraš stvarno dobro da znaš, osim ako nećeš 6 ili 7 zaključnu ocenu...
- Uvek će ti upisati kolokvijum u indeks, samo ti neki upišu kao ocenu, a neki kao poene (npr. 18 p je 9, 20 p je 10...).
- Prošle godine je januarsko-februarski ispitni rok trajao od 21. januara do 13. februara, čini mi se. Valjda će tako biti i ove godine, ako ne izmene nešto.
Inače, do sada je bilo 5 redovnih ispitnih rokova, a od ove godine su valjda uveli još jedan, ali nisam sigurna: januarsko-februarski, aprilski, junski, septembarski i oktobarski, a vanredni (koji se tretiraju isto kao redovni, samo svi studenti plaćaju polaganje, za razliku od redovnih gde plaćaju samo samofinansirajući) su:
martovski, majski i oktobar II (oktobar I je redovni rok), novembar i decembar.
Na ovom sajtu imaš nešto o trajanju redovnih rokova, za vanredne se ne sećam koliko su trajali, ali obično traju po 15 - 20 dana: http://www.eknfak.ni.ac.rs/srl/Prijava-ispita-i-kolokvijuma.php
Nadam se da sam pomogla.
EDIT:
Nisam videla da su 2 poruke poslate pre moje...