Ja sam treća godina novinarstva, i koliko se sećam, na prijemnom smo imali i nekoliko pitanja iz književnosti. A što se tiče opšte informisanosti, ono što do sad znaš iz opšte informisanosti, to ti je. Ne verujem da je moguće nešto naučiti iz opšte informisanosti za par meseci. Ja lično nisam spremala taj test, i odlične sam rezultate postigla. To je isuviše široka oblast da bi mogla i da pretpostaviš šta će ti se pasti. Može se reći da si se celog života spremala za taj test, i ništa posebno neće vredeti da sad listaš neke enciklopedije isl. Pitanja su iz oblasti sporta, nauke, književnosti, politike, muzike, istorije itd. Bilo kakva priprema u tom smislu, osim što će nadograditi tvoj saznajni fond, na samom prijemnom ti neće mnogo značiti.
U svakom slučaju, nema potrebe plašiti se prijemnog, jer nije težak. Ne znam u koju srednju si išla, ali je gramatika na prijemnom po programu iz gimnazije, i to se sprema, koliko mi se čini, iz jedne žute gramatike za gimnazije, ne znam tačno ko su autori, ako te zanima, mogu da pogledam pa ću ti reći.
Kažem, ništa posebno. Ni faks, kao ni prijemni, nije težak, tako da verujem da nećeš imati problema.
Pozdrav