Скорашње поруке

Странице: [1] 2 3 ... 10
1
Филозофски факултет / Одг: Psihologija
« Последња порука Iskra69 послато април 01, 2020, 11:02:03 пре подне »
Svaki dan u Beogradu premine veliki broj ljudi. Te porodice su u tim trenucima obuzete bolom i tugom za zauvek izgubljenom voljenom osobom. Mnogi od njih u tom trenutku ne razmišljaju puno o tome šta činiti već kada je u pitanju organizacija sahrane prepuštaju nekom članu porodice koji ima iskustva u tome ili ima manje obaveza u tom trenutku i može se posvetiti organizaciji sahrane.
Veoma je bitno u tim trenucima biti krajnje trezven, što je priznaćete dosta teško i donositi prave odluke vezane za organizaciju sahrane, izbor pogrebne opreme i odabir odgovrajuće pogrebne usluge. Sve ovo navedeno zna da izazove velike troškove, ako se ne obrati pažnja jer se sve odvija na brzinu i teško je ispratiti sve troškove.

Ako niste vi u prilici zbog obaveza prema užoj porodici, bilo bi dobro da angažujete nekog člana uže familije ili dobrog prijatelja da vam pomogne oko organizacije sahrane. Sam čin organizacije sahrane je dosta komplikovan i iziskuje dosta vremena i obaveza. Potrebno je pobrinuti se o dosta stvari za veoma kratko vreme, pošto se obično kod nas sahrane organizuju u roku od dva ili tri dana. Od toga trenutka kada se desi nečija smrt šta i kako postupati u tom trenutku pa do trenutka kada se pokojnik spušta u grob ima dosta obaveza koje treba pozavršavati.

Ukoliko ste organizovanje sahrane preuzeli na sebe ili angažovali nekog od rodbine potrebno je obratiti pažnu na sledeće stavri. Prvo u trenutku smrti pozvati hitnu pomoć i sudsku medicinu kako bi se konstatovao tačan uzrok smrti ukoliko je smrt nastupila u vašem domu. Zatim je potrebno pozvati neko pogrebno preduzeće kako bi se odabrala neophodna pogrebna oprema za sahranu.  Nakon toga treba pozavršavati administrativne stvari oko plaćanja čitulja, grobnog mesta, opela, sveštenika... U zavisnosti od veroispovesti i običaja ove obaveze mogu da variraju. Pored svega toga mora se brinuti o posluženju rodbine i prijatelja koji pristižu kako iz grada u kome se nalazimo tako i iz unutrešnjosti i inostranstva.

Stvari se dodatno komplikuju ako se smrtn slučaj desio u inostranstvu. Svaka zemlja ima svoje zakone o tome kako se organizuje prevoz pokojnika iz inostranstva i to dodatbo komplikuje samu organizaciju sahrane. Zbog svega navedenog možda je najlakše u tim trenucima angažovati neku od pogrebnih agencija koje će pružajuči pogrebne usluge obaviti sve za nas. Kada su u pitanju pogrebne usluge Beograd u ponudi ima veliki broj pogrebnih preduzeća kako državnih tako i privatnih koje manje ili više pružaju kompleten pogrebne usluge, nufde svu neophodnu pogrebnu opremu i organizuju sve što je vezano za sahranu. Pritom treba imati na umu šta je ono što nam je zaista potrebno i šta možemo da priuštimo.

Cene pogrebne opreme veoma variraju i mogu znatno da utiču na krajni iznos sahrane. Zbog toga treba biti realan i objektivan i odabrati ono što priliči obredu sahrane, a neće preopteretiti naš budžet. Iako PIO fond refundira deo sredstava koje ćete uložiti u sahranu to često nije dovoljno da vam porije sve troškove oko sahranjivanja. Kao primer uzmimo mrtvački sanduk cena jednog sanduka u zavisnosti od toga koji kvalitet drveta izaberemo i opreme kojom se oblaže sanduk može značajno da varira. To je samo jedna u nizu stavki koje formiraju krajnju cenu sahrane. Pošto ih ma više ako se o svakom detalju ne vodi računa cena sahrane može značajno da premači nač budžet.

Zbog toga se treba raspitati ukoliko ima za to vrmena i odabrati neko pogrebno preduzeće koje vi ceo postupak oko organizacje sahrane i nabavke pogrebne opreme preuzelo na sebe. U prethodnom pasusu uzeta je za primer cena sanduka za sahranu, ali to može biti bilo šta vezano za sahranjivanje. Ukoliko ne vodimo računa o svakom detalju to nas može skupo koštati. Iako nam se u prvom trenutku može učiniti da trošak oko angažovanja pogrebnog preduzeća dodatno podiže ukupnu cenu sahrane, često se desi da upravo oni pomognu da se odabere adekvatna pogrebna oprema i pogrebnih usluga izbege povećanje troškova i time opravdaju cenu njihovih pogrebnig usluga.

Naravno kao i u svakom poslu treba obratit pažnu i poverenje poveriti nekom proverenom pogrebnom preduzeću koje ima dosta iskustva oko organizovanja sahrane. Sam podatak da su dugo u tom poslu uliva poverenje i pruža vam sigurnost da će ceo proces oko organizacije sahrane proteći u najboljem redu, jer nema mesta grešci niti se sve može ponoviti. Jedno od takvih pogrebnih preduzeća je pogrebno preduzeće Konkordija iz Beograda koje pruža ovakvu vrstu usluga već suže od 40 godina i pravi je primer preduzeća sa bogatim iskustvom i dobrom reputacijom. U svakom slučaju obratite pažnu kada odabirate ko će umesto vas brinuti o sahrani i poverite svoje poverenje osobi sa puno iskustva i u koga imate poverenje. To će vam pomoći da uštedite i vreme i novac, a da sam čin sahrane protekne u najboljem mogućem redu.
2
Економски факултет / Одг: BESPLATNI INTERNET KURSEVI RAČUNOVODSTVA
« Последња порука Iskra69 послато април 01, 2020, 10:52:56 пре подне »
Ovo isto nije loš sajt sa dosta dobrih objašnjenja o izradi sajtova i optimizacija sajtova za pretraživače - Izrada sajtova
3
Економски факултет / Одг: Nostrifikacija diplome
« Последња порука danijela.stoj@gmail.com послато март 12, 2020, 08:19:03 пре подне »
Bila sam do prodekana i rekao mi je da treba samo uverenje o polozenim ispitima.to sam i izvukla.kosta 1500,00 i sadrzi listu svih ispita sa ocenama.kazu to je dovoljno.videcemo
4
Економски факултет / Одг: Nostrifikacija diplome
« Последња порука pedja1982 послато март 10, 2020, 04:21:40 пре подне »
@danijela.stoj@gmail.com
Imaš li neki info?
5
Електронски факултет / Maštovito reklamiranje firme
« Последња порука Krle послато фебруар 24, 2020, 10:19:18 пре подне »
Maštovito reklamiranje firme na: drveću, vizitkarticama, odvodima za kanalizaciju...; kako se reklamirati sa: biciklom, ormanom, automobilom...; gde reklamirati firmu na: mostu, parkingu, cisterni...; reklamiranje proizvoda na: sunđeru, tašni, stolici...; kako reklamirati firmu na: saobraćajnom znaku, skeli, zidnom satu...; gde se reklamirati sa: salvetom, čašom, frizbijem...; reklamiranje web sajta na: kanti za smeće, stepenicama, pešačkom prelazu..., sve ovo i još toga možete pogledati na mom blogu http://www.reklameteka.com  ;)
6
Филозофски факултет / Одг: Statisticka obrada i analiza podataka
« Последња порука Doroti послато фебруар 06, 2020, 12:44:55 поподне »
Nudim usluge statisticke obrade podataka i interpretaciju dobijenih rezultata.

Ukoliko postoji potreba za tim, radim:
Konsultacije u izradi nacrta istrazivanja
Konsultativni deo u konstrukciji instrumenata za istrazivanje (skale procene, ankete, upitnici)
Kreiranje maski za unos podataka
Unos podataka

Od statistickih analiza, radim:
Deskriptivnu statistiku (AS, SD, Min, Max, Medijana,…)
Preliminarne analize (testovi normalnosti distribucije podataka, provera pouzdanosti merne skale)
Neparametarske testove (Hi-kvadrat, Mann-Whitney U test, Kruskal-Wallis test, Wilcoxon test ranga, Friedman test)
Parametarske testove (T-test, ANOVA, korelaciona analiza, regresiona analiza - logisticka i visestruka)
Psihometrijsku analizu mernih instrumenata po klasicnoj testnoj teoriji (CTT) i teoriji stavskog odgovora (IRT) – izracunavanje parametara pozdanosti, diskriminativnosti, infit i outfit, tezina stavke, diferencijalno funkcionisanje ajtema…
Izvestaj koji dobijate sadrzi: opis primenjenih statistickih metoda, softvera koji je koriscen, tabelarni/graficki prikaz i interpretaciju rezultata. Izvestaj je kompletno formatiran (nisu output tabele iz softverskog paketa), tako da moze da se direktno kopira u rad, nema potrebe da se dodatno doradjuje. Ukoliko je potrebno, pruzam dodatna objasnjenja,  i radim neophodne korekcije.
Usluge nudim za sve vrste radova: seminarskih, diplomskih, specijalistickih, subspecijalistickih magistarskih, doktorskih ili bilo kojih naucno-istrazivackih radova.
Od programa koristim SPSS, Blaise, Winsteps i Excel.
Posedujem zavidno, dugogodisnje iskustvo rada u naucno-istrazivackoj instituciji na polju statistike i analitike.
Cena je povoljna (zavisi od kompleksnosti analiza, obima i rokova) i podlozna je dogovoru.

Ukoliko ste zainteresovani, pisite mi na: statistika_radovi@yahoo.com
Sajt: www.statisticka-obrada.rs
7
Електронски факултет / Одг: Korisni linkovi
« Последња порука netvision послато фебруар 02, 2020, 10:19:59 пре подне »
Bavim se SEO optimizacijom već 12 godina. Da bi se uspešno bavio ovim poslom, najviše sam naučio na Blogu sajta ahrefs.com moz.com tu ćete naći sve što vas zanima. Raspoložen sam da pomognem onome za koga vidim da bi baš voleo da se bavi ovim poslom. Inače posao je jako lep, pomažete ljudima da poboljšaju svoje poslovanje. Srećete se sa različitim ljudima i na kraju možete lepo da zaradite. Moja stranica koja se tiče SEO optimizacije je https://www.netvision.rs/seo.html imate puno korisnih tekstova na mom Blogu koje možete pogledati.
8
Економски факултет / Одг: Nostrifikacija diplome
« Последња порука squirrel послато јануар 31, 2020, 08:50:45 пре подне »
Obratite se u kopirnici fakulteta - pored sale BS u suterenu.
9
Економски факултет / Nostrifikacija diplome
« Последња порука danijela.stoj@gmail.com послато јануар 27, 2020, 09:53:48 пре подне »
Pozdrav svima...da li neko moze da mi kaze kome se obratiti za izdavanje spiska sa opisom ispita potrebnog za nostrifikaciju diplome?Diplomirala sam 2006. po starom programu.Hvala unapred
10
Филозофски факултет / Одг: Statisticka obrada i analiza podataka
« Последња порука Iskra69 послато јануар 26, 2020, 04:15:10 поподне »
Iz nekog razloga nije proša mejl? Proveruću adresu još jednom..
Странице: [1] 2 3 ... 10